Slavnostní zahájení školního roku v 1. třídě Akce

09.09. 2024

První školní den je pro každého prvňáčka nezapomenutelným okamžikem a ani letos tomu nebylo jinak. Na naší základní škole proběhlo slavnostní zahájení školního roku tradičním ceremoniálem před školou. Mezi přítomnými nechyběl starosta obce Bc. Štěpán Čeněk, ředitel školy Mgr. Emil Kudrnovský, Ph.D., třídní učitelka prvňáčků M. Senetová, rodiče, prarodiče, zaměstnanci školy a žáci ostatních tříd.

Celý program zahájil starosta Čeněk, který ve svém projevu pozdravil děti i rodiče a popřál všem úspěšný školní rok. Následně děti přivítal ředitel školy a třídní učitelka. Nově letos převzali záštitu nad prvňáčky žáci deváté třídy, kteří jim následně symbolicky předali klíč od školy, který představuje otevřené dveře k novým vědomostem a zážitkům. Za doprovodu zvuku zvonce pak děti odvedli do školní budovy, odkud je pak třídní učitelka uvedla do jejich nové třídy, kde pokračovalo přivítání. Tento okamžik byl plný emocí, nejen pro samotné děti, ale i pro jejich rodiče, kteří své malé školáky s dojetím sledovali.

První školní den se nesl ve slavnostním a přátelském duchu, a nejenom díky podpoře deváťáků budou snad mít děti pocit bezpečí a jistoty na začátku svého vzdělávacího dobrodružství.

Autor: Mgr. Miluše Senetová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x