Školení o AI🤖 Akce

04.09. 2024

Náš pedagogický i nepedagogický tým ze #zsbt se zúčastnil inspirativního školení s názvem “Umělá inteligence v pedagogické praxi II”. Tento praktický workshop byl určen pro všechny, kteří již mají základní povědomí o principech umělé inteligence a aktivně zkoušejí AI nástroje ve své praxi.

Workshop byl navržen tak, aby byl co nejpraktičtější a umožnil nám aktivně pracovat s generativní AI ve formě chatbotů jako jsou Gemini, Copilot a ChatGPT. Během školení jsme se zaměřili na následující oblasti:

  • Pravidla dobrých promptů: Naučili jsme se, jak formulovat efektivní a přesné dotazy pro chatboty.
  • Pokročilé možnosti chatbotů: Prozkoumali jsme, jak mohou chatboti zpracovávat texty a vizuální materiály.
  • Kombinace nástrojů: Naučili jsme se, jak různé AI nástroje kombinovat pro dosažení co nejlepších výsledků.
  • Implementace AI do výuky: Diskutovali jsme o tom, jak zavádět AI do školních lavic tak, aby přispěla k lepšímu porozumění učiva a rozvoji kritického myšlení.
  • Právní a etické otázky: Otevřeli jsme také důležité otázky týkající se právní stránky, etiky a bezpečnosti při používání AI.
  • Generování obrázku či zvuku

Školení bylo inspirativní. Získali jsme mnoho praktických dovedností a nápadů, jak využít umělou inteligenci ve výuce. Těšíme se, až nové poznatky a nástroje začneme implementovat do našich hodin a přispějeme tak k modernizaci a zkvalitnění vzdělávání na naší škole.

Děkujeme organizaci AI dětem za připravený workshop.

Autor: Ing. Lukáš Kulhánek

Zobrazení stránky: 0x