Pyšná princezna Akce

21.10. 2024

V letošním školním roce jsme poprvé vyrazili do Dvora Králové nad Labem na představení Pyšná princezna. Pohádka doprovázená písničkami na motivy Boženy Němcové. Tento příběh byl podobný zfilmované pohádce Pyšná princezna od režiséra Bořivoje Zemana. 

Tento příběh vypráví o králi Miroslavovi, který se vydá v přestrojení za obyčejného člověka do sousední země. Ve které žije pyšná princezna Krasomila, které princ není dost dobrý. Král se nechá zaměstnat jako zahradník v jejím království a snaží se princeznu napravit. Vypěstuje zpívající květinu a pomocí té květiny si najde cestu k jejímu srdci. Krasomila se do zahradníka zamiluje, ale jejich lásku chce překazit rádce z Půlnočního království, které on sám ovládá. Zahradník a princezna však uprchnou a zažijí spolu mnoho dobrodružství. Nakonec princezna přestane být pyšná, a když zjistí, kdo zahradník ve skutečnosti je, už v jejich svatbě nic nebrání. 

Některé z dětí navštívilo divadlo úplně poprvé a všechny děti po celou dobu představení tiše a s nadšením poslouchaly a sledovaly celý příběh až do konce. Děti herce za skvělý výkon odměnily velkým potleskem.  

Autor: Tereza Nerudová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x