Velký úspěch v dějepisné olympiádě! Soutěže

19.01. 2024

Ve středu 17. ledna se v Trutnově konalo okresní kolo dějepisné olympiády. Letos byly tématem převážně církevní dějiny a každodennost v době od příchodu Cyrila a Metoděje až po upálení Jana Husa.    

V konkurenci 30 žáků daleko větších městských základních škol i víceletých gymnázií obsadil náš osmák Filip Kindl krásné 5. místo, když zaostal za 2. příčkou o pouhý bod a získal 71 z 80 možných! Těsně v závěsu na 7. místě pak skončil Filipův spolužák Standa Toman s 68 body. Je více než reálné, že téměř jistě Filip a pravděpodobně i Standa postoupí na kraj a budou nás reprezentovat i v regionálním kole.

Nesmíme zapomenout ani na Anetku Šritrovou, žákyni teprve pátého ročníku, která byla v soutěži určené pro osmáky a deváťáky suverénně nejmladší. Obsadila krásné 28. místo s 53 body a porazila dva své konkurenty. Aneta hlavně sbírala zkušenosti do budoucna. Vzhledem k opravdu silné konkurenci se rozhodně neztratila a i ona patřila mezi úspěšné řešitele. Za její svědomitou a pečlivou přípravu a reprezentaci školy jí patří velký dík a věřím, že se nám ještě v příštích letech ukáže.

Oběma chlapcům držím pěsti, aby postup opravdu vyšel. Gratuluji jim k velkému úspěchu, děkuji za úžasnou reprezentaci školy a pokusíme se na případné krajské kolo, které se koná začátkem dubna, co nejlépe připravit.    

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x