Válka světů v Divadle Drak Akce

16.05. 2024

Příjemný pondělní den, spojený s návštěvou divadla a ziskem nových emocí, zapsala v pondělí 6.5. shodně 5.A s 5.B. Cílem bylo hradecké Divadlo Drak, jehož tvorba od počátku vychází nejen z tradice (východo)českého loutkářství, ale také z principu originální autorské tvorby pro děti i dospělé založené na imaginaci a neotřelé nápaditosti.

Volba představení padla na „Válku světů“. A tento nadčasový dramatický příběh o invazi Marťanů, který se dočkal také řady filmových a televizních zpracování, se ukázal býti dobrou volbou. Komorní a intimní scéna a prostory divadla pak přispěly ještě k většímu prožitku. Když se pak hra přesunula i mezi diváky, nadšení pro hru ještě vzrostlo a přidalo třešničku na dortu k již tak originálnímu zpracování podporující mnoha-smyslnou fantazii diváka. Za nás palec nahoru!

Celé dopoledne jsme doplnili o průzkum interaktivních herních prvků před divadlem, návštěvou schodů Bono publico a přilehlých zákoutí hradeckého Velkého náměstí a ve finále i informačního centra. A nechyběla ani sladká tečka v podobě zmrzliny.

Tak zase příště!

Autor: Mgr. Jiří Šimek, Ph. D.

Zobrazení stránky: 0x