Šesťáci navštívili Archeopark ve Všestarech Akce

24.06. 2024

Nejdříve se žáci dozvěděli teoretický výklad o tom, jak se rozšiřoval Řím a jak hlavně díky skvělé armádě mohl tak dlouho vydržet. Pan průvodce svým neotřelým způsobem výkladu uzpůsobeným na míru našim žákům všechny přítomné hned zaujal. Zajímavé byly i paralely s dnešní dobou.

Poté jsme odešli ven, kde si děti vyzkoušely na vlastní kůži opravdu tvrdý výcvik římských legionářů. Vydržet takový ,,zápřah" po fyzické, ale i psychické stránce rozhodně nebylo ani pro naše žáky nic jednoduchého, ale prošli jím velmi zdatně!

Následovala venkovní prohlídka celého areálu spojená s výkladem a možností vyzkoušet si nejrůznější pravěké technologie a postupy - ať už šlo o házení oštěpem na mamuta, práci na poli, štípání dřeva či výrobu mouky.

Celá třída byla velmi aktivní, zvídavá a na závěr dostala pochvalu od obou průvodců nejen za své otázky, ale i chování. Pokud průvodce sdělí, že zrovna tito žáci byli nejlepší za celý rok, kdy provází, potěší to nejednu pedagogickou duši. 

Odměnou pak bylo společné opékání špekáčků, kde děti využily možnost dalšího neformálního pobavení se se skvělým panem průvodcem. 

Exkurze se opravdu zdařila a za rok opět s další třídou jistě dorazíme!            

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x