Nová jména pro roboty Lego Mindstorms Informace

06.05. 2024

V rámci pracovních činností se žákyně 9. třídy seznamovaly a „hrály si“ s roboty Lego Mindstorms EV3. Prvním důležitým úkolem bylo robota sestrojit podle návodu. S tímto úkolem se žákyně popraly statečně a dokázaly své roboty i vzhledově vylepšit nad základní sestavu. Dalším naším společným počinem bylo dát robotům jména, a tak je rozlišit i pro další použití. Vytvořená jména jsou velice rozličná – Julda, Gargamel, Šmudla, Tadeáš, Bublina, Bohdan, Ferda, Ježíšek, Pedro, Kylian, Voldemort, Hranolečka. Doufáme, že se ostatním žákům budou jména líbit a ocení naši kreativitu. V některých krabicích naleznete i popisek, co se jako první robůtek pod svým jménem naučil (nechali jsme to tam pro inspiraci dalším žákům).

Druhým, ne snadným úkolem, bylo podle pokynů projet mapou města. Přestože bylo programování spíše na bázi pokusů a omylů, tak se většině žákyň povedlo několik úseků projet – Ferda, Hranolečka a Ježíšek jezdili spíše střídmě, zatímco Kylian, Pedro a Voldemort to občas pojali jako rallye s občasnými drifty do zatáček.

V závěru si pár děvčat vyzkoušelo jízdu přes ovládání na tabletu, což zpočátku bylo poměrně složité, ale nakonec si zvládly i zazávodit.

Autor: Mgr. Radka Szillerová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x