Nezapomenutelný příměstský tábor plný dobrodružství Akce

12.07. 2024

V druhém červencovém týdnu se konal příměstský tábor, který byl plný nezapomenutelných zážitků a dobrodružství. Děti měly možnost strávit čas v přírodě, naučit se nové věci a zažít spoustu legrace.

Naše dobrodružství začalo v lese, kde jsme sbírali chutné borůvky a po obědě jsme si v kuchyňce upekli lahodnou borůvkovou buchtu. Vůně čerstvě upečené buchty se linula celým táborem a všechny děti si na ní pochutnaly.

Týden byl také ve znamení výletů. V úterý jsme se vlakem vydali do Kuksu, kde děti obdivovaly bylinkovou zahradu, sochy a okolí zámku. Další den jsme navštívili Městskou policii ve Dvoře Králové nad Labem. Strážníci nám pověděli o své práci, ukázali nám helmu, vestu, obušek a vozidlo Městské policie. Děti byly nadšené a měly spoustu otázek. Poté jsme si zašli na zmrzlinu a autobusem jsme se vrátili zpět do Bílé Třemešné.

Ve čtvrtek jsme se také stali detektivy a museli jsme vypátrat zloděje, který ukradl poklad. Abychom zjistili, kdo je zloděj, měli jsme k dispozici stopu, otisk prstu pachatele, DNA pachatele a také výpovědi svědků. Stezka s 10 stanovišti nás provedla po malebné Bílé Třemešné. Děti se do pátrání pustily s velkým nadšením a nakonec se jim podařilo zloděje odhalit.

Nezapomenutelná byla také vodní bitva, kdy jsme po sobě házeli vodní bomby a stříleli vodními pistolemi. Všechny děti se skvěle bavily a osvěžily se v horkém letním dni.

Na závěr týdne jsme se opět vydali do lesa, tentokrát na hřišťátko, kde jsme hráli různé hry. Po obědě jsme zakončili náš týden šifrou v morseovce, která nás dovedla k pokladu. Děti byly nadmíru spokojené a plné dojmů z celého týdne.

Dětem z příměstského tábora zůstaly na památku plátěné tašky, které si fixami navzájem podepsaly jako vzpomínku na společně prožitý týden.

Příměstský tábor byl skvělým zážitkem plným nových dovedností, přátelství a krásných vzpomínek, které budou dětem ještě dlouho zůstávat v paměti. Děti si odnesly spoustu hezkých zážitků a už se těší na další rok.

Autor: Pavlína Šedivá

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x