Plavecký kurz MŠ Akce

21.11. 2023

Jedna z oblíbených sportovních aktivit pro děti, byl plavecký kurz v krytém bazénu v Hořicích. Ten odstartoval 18.9.2023 a probíhal každé pondělí. Dvacet pět nejstarších dětí se zúčastnilo celkem 10 lekcí pod vedením šikovných instruktorů. 

Na začátku každé lekce se instruktoři s dětmi přivítali a protáhli se před vstupem do vody. Potom už si ve vodě společně zahráli zajímavé hry a následně se učili plaveckým dovednostem, jako je správné dýchání, potápění, skoky do vody a základy kraulu. V hodinách byly využívány pěnové pomůcky ( žížaly, zvířátka, desky), vodní trampolína, obruče, míčky,...Na konci každé hodiny si děti mohly zařádit v malém bazénku, kdy jim byly například puštěny trysky, vodní sprcha, nebo dokonce děti navštívily i vířivku. Poslední návštěva probíhala ve stylu vodních her, radovánek, ale především předávání mokrého vysvědčení, diplomů a drobných dárečků. Děti na oplátku v MŠ vytvořily pro instruktory obrázek jako poděkování za jejich péči. 

Cílem kurzu bylo vytvořit dětem kladný vztah k vodě a navodit radost z jakéhokoliv pohybu ve vodě. Děti si určitě odnesly nové zážitky, užily si také mnoho legrace a zábavy. 

Autor: Tereza Nerudová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x