Kouzelné Vánoce Akce

21.12. 2023

Je začátek prosince a za okny se leskne sněhová peřinka. Zdálo by se, že kouzelné Vánoce jsou tady. Mnozí z nás se už vidí na pohovce, jak koukáme na pohádky, kolem sebe máme plno drobečků od cukroví a chlebíčků. Otázka zní: Je tomu opravdu tak? Dokážeme si představit Vánoce bez cukroví, stromečku, nebo kapra? Nejspíše ne. V adventním čase některé z nás pohltí stres a nervozita a ano myslím tím převážně ženy. Zda stihneme upéct 10 druhů cukroví, i když víme, že by stačil pouze jeden. Stejně si to pak musíme sníst sami, a ještě do dalších Vánoc shodit dolů ty kila navíc. 

Když se ohlédnu zpátky, tak jsme s dětmi stihli zažít v prosinci spousty věcí: první jízdy na sněhu, stavění sněhuláků, pečení cukroví, zpívání u stromečku atd. Nemohu uvěřit, že už je tu ten den, na který se každý tak těší.

Když jsme se všichni ráno sešli ve třídách, připomenuli jsme si tradice Štědrého dne. Pustili jsme si lodičky, rozkrojili jablíčka a zazpívali si u stromečku koledy. Náhle se třídou rozléhá hrobové ticho, něco však slabounce zacinká. Ježíšek přiletěl i do naší školky a nadělil dětem spousty dárečků. Přála bych Vám vidět, ty jejich jiskřičky v dětských očí.

Myslím si, že děti byly překvapené a nadšené z vánoční nadílky, kterou sdílely se svými kamarády. A proto se zamysleme, co pro nás Vánoce znamenají. Není důležité mít plné stoly jídla, perfektně uklizeno a být obklopen hromadou dárků. To nejdůležitější je být se svými blízkými a užívat si ty krásné chvíle plné pohody.

A proto Vám všem: ,, Přejeme lásku, štěstí, něhu, ať se Vám splní každičký sen. Přání Vám posíláme na vločce sněhu, ať krásný je Váš Štědrý den.“

Přeje kolektiv z MŠ.

Autor: Tereza Nerudová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x