Logická olympiáda Soutěže

03.11. 2022

I letos se někteří žáci naší školy zúčastnili Logické olympiády, kterou pořádá Mensa České republiky. V této soutěži nejsou podstatné naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Soutěž je rozdělená dle věku na několik kategorií, od 3. třídy potom mohou děti postoupit dále do krajského kola. A to se letos podařilo dokonce 5 dětem!

V kategorii 1. třída byla nejúspěšnější Ešnerová Lucie (5. v kraji) a hned za ní Krkonošková Tereza (23. v kraji). Z druhé třídy obsadily společně 1. místo ve škole (15. v kraji) Patzeltová Beáta a Štefková Tereza. V kategorii 3. - 5. ročník si vedli nejlépe a postupují do krajského kola: Krejčí Karel (3. třída), Sychra Vojtěch (4.B), Matoušová Zuzana a Žižka Matěj (oba 5. třída). Nejlepší v kategorii 2. stupně a také postupuje do krajského kola je Tereza Šedivá z 8. třídy. Těsně za ní, ale již bohužel bez postupu, je Sychra Jakub (6. třída). 

Všem zúčastněným gratulujeme k úspěchům a budeme držet palce v krajském kole, které se uskuteční již zítra (4. 11.) na Univerzitě Hradec Králové.

Autor: Mgr. Hana Škubníková

Zobrazení stránky: 0x