Moderní technika do moderní školy Informace

26.06. 2023

Nové stroje do výuky pracovních činností

Není mnoho škol, které by se mohly pyšnit takovým skvělým řezacím a brousícím zařízením jako naše škola. Do dílen jsme pořídili 10 kusů certifikovaných Edu – strojů, které mají hned několik plusů. Jsou tiché, velikostně příjemné a lehké i pro nejmenší kutily a hlavně bezpečné. Mají spoustu plastových krytek, které naprosto eliminují jakékoli zranění.

Pořídili jsme EDUpily s bruskou na opracování dřeva.  Součástí zařízení je pila a rotační bruska s výměnným brusným papírem. Je vyrobena z kvalitních kovových součástí a osazena motorem s napětím 12V/24V.

A také EDUvrtačku. Zařízení umožňuje vrtání polotovarů ze dřeva pomocí vrtáků o průměru do 4 mm. Jsou to české výrobky, které naplňují potřeby moderního školství. Nabízí řešení, které pomůže s výukou polytechnického vzdělávání na základních i středních školách.

Žákům se práce s Edu strojky moc líbí, umožňuje totiž vcelku rozmanité použití a při velké fantazii je nekonečná. S pátým ročníkem jsme si vyzkoušeli práci na vlastním návrhu jednoduchého tvaru na malé dřevěné destičce.

Chlapci v osmé a deváté třídě se pustili s radostí do výroby dětských stoliček, kterými obdarují mateřskou školu.

V příštím roce se těšíme ještě na složitější a propracovanější návrhy.

Autor: MgA. Tereza Dostálová, Ing. Lukáš Kulhánek

Zobrazení stránky: 0x