Deváťáci navštívili výstavu zemědělské techniky Informace

08.06. 2023

Akce Podhory 2023 se koná jednou za dva roky a klade si za cíl představit zemědělským podnikatelům nejnovější trendy v technice na sklizeň a údržbu travních porostů a porostů na svažitých pozemcích. Zároveň lze zhlédnout velké množství statických i dynamických ukázek nejnovější zemědělské techniky, vyzkoušet si mnoho exponátů. 

Letos se nově zapojily i střední zemědělské školy, a akce tak měla i vzdělávací charakter pro naše žáky. Nejdříve soutěžili v přetahování lanem, následně mohli zatlouci hřebík, použít pilku na železo či si vyrobit drobný ruční šperk. Organizátoři žákům proplatili formou lístečků i občerstvení, což se ve slunečném a horkém dni ukázalo jako skvělý nápad. Obdivovali jsme i ukázky agility.  

Největším lákadlem bylo však slaměné hřiště, kde se naši nejstarší žáci řádně vyřádili a opět tak potvrdili, že někdy to jsou ještě opravdu děti se vším všudy. Samozřejmě v dobrém slova smyslu.=)    

Věřím, že některé žáky výstava oslovila natolik, že se vydají ve své další cestě i tímto směrem, neboť bez našich zemědělců bychom neměli námi tolik milované potraviny a zároveň i díky nim vypadá naše krajina tak hezky. 

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x