Loučení se s předškoláky Akce

27.06. 2023

Jak už tomu bylo v loňském roce, přijelo k nám divadélko "Pernštejni" a zahrálo představení "Pohádka dračí aneb trable s princeznou". Divadelní herci pasovali mečem předškoláky na školáky. Po té děti přednesly básničku pro své rodiče, příbuzné a kamarády, kteří se s nimi přišli rozloučit v tento významný den. Budoucí prvňáčci dostali malou pozornost formou knihy s věnováním, šerpy, odznaku a pitíčka. 

Pamatujeme si na ten den, kdy jsme ty naše malé ratolesti přijímali do mateřské školky. Nejen my, děti, ale i Vy rodiče jste byli plni obav z neznámého prostředí. Někteří z Vás jste poprvé opouštěli své dítě, proto se to možná neobešlo bez slziček dětí a maminek za okny školky. Prožili jsme spolu nějaký ten rok, a proto si uvědomujeme kolik sil jsme museli společně vynaložit, než jsme došli ke dni, kdy vaše děti opustí dveře mateřské školy. Po celou dobu jsme se nejen smáli, ale i zapotili, poplakali si, navztekali se a možná někdo prožil i svou první lásku. 

Přáli bychom si, aby jim zůstala jenom krásná vzpomínka na celý kolektiv MŠ, a také aby do nové životní etapy vykročili šťastnou nohou. Ve škole je provázelo samé štěstí a úspěch, natrefili na pravé kamarády a vycházeli s učiteli přátelsky. 

Autor: Tereza Nerudová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x