Nejstarší žáci školy na přehlídce středních škol

13.10. 2021

Školní rok opět trochu pokročil a i na naší škole už zase začal maraton výběru středních škol a učilišť. Takovým začátkem cesty bývá už tradičně cesta dvou našich nejstarších tříd na přehlídku středních škol a učilišť do trutnovského Uffa. Osmáci odjíždí proto, aby ve svých hlavách pomalu přemýšleli o dalším studiu, deváťáci pak mají jednu z posledních šancí vybrat si své zaměření ještě v klidu a bez stresu. 

Letošní ročník se konal po loňské pauze ovlivněné pandemií. Letos tak byly hygienické předpisy přísnější než kdy jindy – povinné otestování nenaočkovaných žáků a nošení respirátoru ve vnitřním prostoru se staly samozřejmostí, s níž si naši žáci rychle a hravě poradili, aniž bychom odhalili jediný pozitivní výsledek.

Potom už mohly kroky všech zúčastněných vést do prostor, kde se tísnilo na stovku vystavovatelů ze škol i firem blízkého i vzdálenějšího okolí. Všichni se předháněli v líčení toho, jak právě ta jejich škola je tou nejlepší volbou našich žáků pro budoucnost, rozdávali letáčky, drobné dárky a pořádali i zážitkové jízdy v simulátorech či úpravu vlasů a památečné focení zájemců.

Naši žáci jsou však chytří a vědí, že slovy klasika, jakmile ptáčka chytají, vždy mu pěkně zpívají. Nenechali se ovlivnit všemi lákadly a ptali se vystavovatelů na vše, co je napadlo. Společně s účastí na dnech otevřených dveří a zjišťováním informací od známých a bývalých studentů si naši žáci již tvoří přibližnou představu o svém dalším směřování.

Přejme jim tak šťastnou a dobrou volbu a věřme, že se v životě neztratí!

A jaké dojmy měli z výstavy SŠ naši žáci?

,,Mohla jsem si s lidmi o té škole povídat." Kristýna Hájková, 9. třída 

,,Výstava SŠ mě dost výrazně posunula ve výběru školy." Matěj Skořepa, 9. třída

,,Mohl být ještě pestřejší výběr škol, ale ti studenti reprezentovali své školy dobře." Vanesa Srbová, 9. třída

,,Našla jsem si tam školu, na kterou chci určitě jít, budu se snažit se na ni dostat." Nikola Tarantová, 9. třída

,,Dostala jsem hodně letáčků!" Míša Bínová, 8. třída

,,Zaujala mě spousta věcí jako chemie, gastronomie a ekonomie." David Karel, 8. třída 

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x