Anička Baráková vítězkou dějepisné olympiády Soutěže

28.01. 2022

Tématem letošního ročníku byla šlechta v proměnách času. Žáci museli prokázat znalosti zejména české šlechty období středověku a novověku v kontextu dobových událostí, kultury a módy.   

Olympiády tematicky určené spíše pro sedmý a osmý ročník se ve školním kole celkově účastnilo 15 žáků zejména z řad osmé a deváté třídy. Ocenění si zaslouží i nejmladší účastník – Marek Michálek, žák šestého ročníku, který ač v dějepise toto období šesťáci neprobírají, obstál a získal 29 bodů ze 60 možných.

Celkově se mezi úspěšné řešitele, tedy ty, kteří získali minimálně 60% bodů, zařadilo hned deset žáků, což svědčí buď o jejich kvalitní přípravě, nebo o celkovém výborném všeobecném přehledu.

A kdo se umístil ,,na bedně“? Bronzovou příčku získal Dominik Kolář z 9. třídy se ziskem 45 bodů. O bod více a stříbrnou pozici obsadil Adam Laš z 8. třídy. Celkovou vítězkou školního kola se pak stala Anička Baráková rovněž z 8. třídy, která obdržela rovných 50 bodů ze 60 možných, gratulujeme!

Do okresního kola postoupila jistě vítězka a Adam. U Dominika budeme jako u náhradníka čekat, zda jeho body budou na účast ,,na okrese“ stačit.

Přeji všem reprezentantům, aby se jim v dalším kole dařilo, a uděláme společně pro přípravu maximum. Okresní klání je na programu 23. března. Všichni doufáme, že proběhne v klasické prezenční formě.

Dějepisu zdar!

 Mgr. Jiří Lux, garant školního kola D olympiády    

 

 

 

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x