Sedmáci se měli FAJN…

29.06. 2021

Ve čtvrtek 17. června za úmorného vedra odcestovala sedmá třída v rámci školního výletu spolu s pány učiteli Luxem a Kulhánkem vstříc nevšedním zážitkům.

Už samotný přesun vlakem, kde se ještě stále musí nosit roušky, skýtal mnohá úskalí spočívající v nízké kapacitě vlaku či nenadálém přestupu, přestože původní informace při nákupu jízdenek o něčem takovém nehovořily.

Naše odvážné žáky však nezaskočily žádné přepravní podmínky, dokonce ani ty přírodní, jež tropickými teplotami kladly na žáky zvýšené nároky na spotřebu tekutin. Naštěstí se všichni dobře připravili a nápojů i pokrývek hlavy měli dostatek. K žádné újmě, snad ani té psychické, tak nedošlo, což lze považovat za úspěch.

A co na třídu čekalo v samotném areálu? Spousta atrakcí pro malé i velké! Největší úspěch měla autíčka na tři způsoby – ta gumová, co se točila a narážela, pak i ta trucková imitující safari auta a nakonec i ta závodní. Ve vedru většina vyzkoušela i vodní atrakce – bazénky, potůčky a různá ,,osvěžovadla“. Velmi přitažlivý zejména pro chlapce a pány učitele byl tzv. ,,Borecplac“, kde pan učitel Kulhánek určil svými úchvatnými výkony nové rekordy většiny atrakcí v této části areálu.

Někteří si ale vyzkoušeli i jiné zážitky – procházku Bosovem, kde bosi prošli masáží chodidel na trase dlouhé 800 m. Jiní si vyzkoušeli zážitek v údajném ,,10D kině“. Někteří se báli dinosaurů reálně se potulujících v okolí a vyluzujících nejroztodivnější zvuky, jiní zase vřískali při spatření zvětšenin hmyzů. Někteří si mohli pohladit i živá zvířata – druhy koz a ovcí a ano, na to bych málem zapomněl, někdo využil i možnosti dotknout se a pohladit Mimoně, kteří se za doprovodu hudby potulovali celým areálem. Pro některé dívky byla tato možnost vedle hopsání na míči připomínajícím oslíka asi největším zážitkem od školky. =)

Došlo i na plážový fotbal v bublinách, kde se ale vše nějak zvrtlo a nešlo ani tak o kopání do míče jako hlavně o přetlačení pana učitele Kulhánka, který ale jako správný rek vždy bitvu vyhrál a nedal se zostudit!

Podle klidu a únavy během zpáteční cesty vlakem usuzuji, že se výlet vydařil a svůj hlavní účel jistě splnil – žáci si užili spoustu zábavy a pořádně vypustili svou přebytečnou energii. Jsem rád, že byla většina účastníků spokojena, a už teď se těším na výlet příští!

 

Co na to někteří sedmáci? Někteří si i zabásnili:

 

Včera krásný den byl,

ještě v noci jsem o něm snil!

Vše, co jsem chtěl, jsem udělal

S kamarády jsem si hrál!

 

Dělali jsme blbosti,

Máme rádi hlouposti!

Chci se vrátit zpátky zas,

abych zas prožil ten krásný čas!

Adam Laš

 

,,Bylo to skvělé i ze strany učitelů, i oni si vyzkoušeli různé atrakce a byla s nimi sranda!“

Adam Laš

 

,,Já jsem sice ztratila kšiltovku, která asi dojela až do Prahy, ale pan učitel Kulhánek trhal rekordu na ,,boxeru“, a jeho výkony tak způsobily, že jsem na tu ztrátu pokrývky hlavy úplně zapomněla!“

Lenka Horáková

 

,,Byl to nejlepší výlet ze všech!“

Dan Laš

 

,,Ve Fajnparku to bylo fajn! Byli jsme ve 3D a bylo to překvapivé!“

Kuba Brožek

 

,,Málem jsem se přizabila v kouli! Mimoni jsou super... a  mačkací!! Malé děti nás musely roztlačit, aby nám Safari autíčka vůbec jela!“

Lucka Klimešová

 

,,Ve Fajnparku jsme nemuseli mít roušky!“

Marek Chovan

 

,,Šli jsme s panem učitelem Kulhánkem a panem učitelem Luxem do Ufa a bourali jsme do sebe všichni! Byl tam kopec srandy, sice jsme spálení, ale stálo to za to!“

Terka Janečková

 

,,Vezl jsem pana učitele Kulhánka a Luxe a líbilo se jim to!“

Kuba Fenik

 

,,Výlet se mi velmi líbil, všude jsem chodil s kamarády a soutěžili jsme v různých hrách. Vyhrál jsem i několik sázek a soutěžil jsem i s panem učitelem. S kamarády jsme do sebe vráželi a závodili v autíčkách, skákali na trampolínách, stříleli z luků a měli spoustu další zábavy!“

Míra Puš   

 

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x