Distanční výuka na třemešenské škole

06.11. 2020

Milí žáci a vážení rodiče,

výuka na dálku (tzv. distanční) pokračuje dále a je zřejmé, že se v následujících letech v případě uzavírky školy stane standardem. Není to sice ideální, výuku ve škole to nenahradí, ale učíme se a postupně směřujeme k jejímu zlepšení a zefektivnění. Za to všem patří velké díky.

Co nám v distanční výuce letos pomohlo:

1) nové programové vybavení – MS Teams a jiné – na jaře jsme přešli na jednotný a bezpečný systém on-line výuky a využíváme webové výukové programy (Umimeto.org, Proskoly.cz aj.),

2) posílení internetového připojení školy na rychlost 100 Mbps (z původních 30 Mbps), v případě uzavírky školy a on-line výuky je posílen i směr toku dat „ven“ (tzv. upload),

3) doběhla plánovaná obnova informačních technologií (2018-2020) – snažíme se držet periodu obnovy IT 5-7 let (tomu v předstihu podléhá i příprava finančních zdrojů, dotačních projektů), týká se serverů, aktivních prvků počítačové sítě, multifunkčních tiskáren, stolních počítačů a notebooků, interaktivních dataprojektorů, vizualizérů a jiných technologií za více než 8 mil. Kč.

Nyní na podzim se nám distančně učí lépe i díky novému pavilonu, který poskytuje nový prostor, pomůcky a technologie. A právě zapůjčení nové techniky z pavilonu pomohlo některých z vás a distanční výuky ZŠ Bílá Třemešná se účastní 100 % žáků. Pozn.: Pro některé z vás jsme zajistili i internetové připojení ve spolupráci se spol. T-Mobile.

 

Odměna všem na závěr: Virtuální prohlídka školy

Plánovaný Den otevřených dveří třemešenské školy letos již neproběhne, proto jsme pro veřejnost připravili virtuální prohlídku školy včetně nového pavilonu:

https://zsbt.cz/o-nas/virtualni-realita/

 

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si atmosféru školy v 21. století.

 

Brzy na viděnou v naší škole!

Autor: Emil Kudrnovský, ředitel

Zobrazení stránky: 0x