Okresní kolo matematické olympiády

20.02. 2020

Den před pololetním vysvědčením se tři úspěšné řešitelky domácího kola matematické olympiády vydaly změřit své matematické schopnosti s ostatními (stejně úspěšnými) páťáky do kola okresního, které se konalo v Trutnově.

Na okresní úrovni byly úlohy znatelně obtížnější, nicméně se do nich naše děvčata pustila s velkým nasazením. Na tři úlohy bylo vyčleněno 90 minut, což se našim holkám nejdřív zdálo jako zbytečně mnoho, ale nakonec to vypadalo, že ani hodina a půl stačit nebude. Děvčata ze soutěže odcházela se smíšenými pocity.

S napětím jsme pak týden očekávali výsledky. Po jejich zveřejnění jsme měli důvod k radosti.

Tereza Šedivá se umístila v okresním kole na skvělém 2. místě, Andree Jägerová utekly stupně vítězů jen o jeden bod a zbyla na ni pomyslná bramborová medaile za místo čtvrté. Bětka Vávrová sbírala teprve své první zkušenosti se soutěžemi tohoto charakteru, tak to zatím na přední místa nebylo, ale to ji jistě neodradí pro příště. Škoda jen, že pro 5. třídu končí tato soutěž už okresním kolem. Potěšujícím faktem je to, že naše holky skvěle konkurovaly velkým městským školám, a dokonce za sebou nechaly všechny zástupce trutnovských škol a z dvorských před sebe pustily jen jednoho žáka.

Nutno dodat, že přípravu na soutěž holky v žádném případě nepodcenily a úlohy z minulých ročníků řešily ve svém volnu ve škole i doma.

Za to i za skvělou reprezentaci školy jim patří obrovské poděkování.

Jen tak dál, děvčata.

Mgr. Miluše Senetová

Autor: Tomáš Vlna

Zobrazení stránky: 0x