Týden děravého míčku

19.11. 2019

Předposlední říjnový týden se nesl ve znamení okrskových kol ve florbalu. Na palubovce haly ZŠ Strž se během týdne vystřídala družstva jak dívek, tak chlapců, a to v obou věkových kategoriích, které II. stupeň nabízí. Za naši školu bojovala ve dnech 22. a 23. 10. družstva mladších, respektive starších chlapců.

Starší družstvo nakombinovalo ve své sestavě borce z 8. a 9. tříd – Glos, Doležal, Tepera, Havlíček, Chromý, Jarolímek, Špůr, Hanzl, Kozák a Stančo. Konkurence 8 týmů byla rozdělena do 2 skupin. V té naší jsme se postupně utkali s Gymnáziem DK, ZŠ 5. května DK a ZŠ Schulzovy sady A. Nasazení a chuť vlétnout na soupeře odneslo v prvním utkání Gymnázium, které jsme zdolali výsledkem 3:0. Potvrdilo se ale, že hlava dělá hodně, a tak získané sebevědomí i pěkný výkon byly ty tam po prohře 1:3 s 5. květnem. Před posledním utkáním byly karty rozdané jasně – dál nás posune jen výhra. Proti výrazně lépe kombinačně vybavenému soupeři jsme předvedli týmový a bojovný výkon, který jsme mohli vyšperkovat trestným střílením minutu před koncem. Nestalo se a remíza 1:1, tak znamenala konečnou a celkové 5. místo.

O den později se na stejném místě představili mladší kolegové ze 6. a 7. třídy – Fenik, Poprach, 2x Laš, 2x Michálek, Kuhn, Hanzl, Skořepa, Janeček, Kolář a Přibyl. Druhý den se přihlásilo jen 6 škol, čili při dvou tříčlenných skupinách bylo každé zaváhání fatální. Do naší skupiny byly nalosovány ZŠ Mostek a ZŠ Schulzovy sady. Po náš, z větší části soutěžemi nezkušený tým, to byla těžká zkouška. V prvním utkání jsme s favoritem turnaje ze Schulzových sadů drželi krok. Obětavý výkon v poli a každou minutou lepšící se hra brankáře vykrystalizovaly v sympatickou remízu 2:2. Jako by mladší kolegové ale chytly syndrom od svých starších kolegů. Ve druhém utkání nezůstali hlavami na zemi a po profesorském výkonu ztratili postupovou remízu v závěru – 1:2 pro Mostek. Bezprostředně pro prohře jsme tak nastoupili v boji o 5. místo proti ZŠ 5. května. A přes světlé chvilky to bylo jedno velké trápení v zakončení, kdy ne a ne trefit i prázdnou branku. Soupeř pak využil rozhozené obrany a po výsledku 1:2 nás odsunul na konečnou 6. pozici.

Přes všechny nezdary a ne oku lahodící celková umístění hodnotím turnaje pozitivně. Ani jeden tým v konkurenci nijak nepropadl. Chvílemi předváděl opravdu pěknou hru, kterou ale nedokázal udržet konstantněji. Když však přihlédneme k tomu, že někteří žáci byli na podobné akci poprvé, můžeme se těšit na ročníky příští.

Všem, kteří oprášili hokejku a oblékli modrý dres naší ZŠ, tak děkuji za pěkné sportovní chvíle.

Mgr. Jiří Šimek, Ph. D.

Autor: tomas.vlna@zsbt.cz

Zobrazení stránky: 0x